Ondt i ryggen kan undgåes ved bevægelse og aktivitet

Prøv at forebygge mod smerter i ryggen snarere end at helbrede

Har du smerter i ryggen eller har du tendens til at få ondt i ryggen, så læs med her! I denne artikel får du tips og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne slippe udenom rygsmerter. Denne artikel er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke disse råd som en evidens artikel, men som råd du eventuelt kan bruge i dit daglige virke!

Tips til at undgå ondt i ryggen

De følgende forslag kan være en god ide at gøre ved smerter i ryggen:

  • Bevæg dig mere normalt når du har fri
  • Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med en arbejdsplads ved kontorpladser så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælp til at bevæge sig mere (læs mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  • Træn din ryg – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Træn din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  • Træn din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Læs mere om de rigtige bækkenbundsøvelser her
  • Undgå forkerte løft – Det kan du se meget mere om her hos HK
  • Lav muskelpumpeøvelser – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  • Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

En stiv ryg er en klar besked til dig som du skal bruge

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og laver øvelserne på den her side. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere din ryg, stivhed og eventuelle smerter, så kontakt din læge. De her fagpersoner har en uddannelse og erfaring i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Prøv eventuelt at tage et kig på følgende kilder: